Carolina Hallberg driver Carolinas Islandshästakademi och bor på gården Gullbacken, vackert beläget i Sörbo, Söderbärke södra Dalarna. 
 
 På gården bor även sambon Nicklas, barnen Frej och Meya,  katterna Ragnarök "Röken" och Fröken och ett trettiotal hästar.
 
Carolina är född -90 och har sedan 6 års ålder ridit islandshäst och sedan barnsben haft hästar som största intresse. Ponny/ storhästbakgrund.  Har tränat och jobbat med hästar under många år. Red första SM som junior som 15 åring på hingsten Blundur från Hästeryd och tog då ett guld i V1, silver i FS1, silver i T2 och även en landslagsplats. Året efter SM som YR, då blev det guld i FS1 och två A finaler på SM.
 
Med treårig högskoleutbildning i ryggsäcken finns en god grund och bred kunskap.
 
" Att gå hippoogutbildningen var verkligen en dröm som gick i uppfyllselse och bland det bästa jag gjort. Fantatsiskt lärorikt och fokus på häst 7 dagar i veckan."
 Hippologutbildningen är den enda universitetsutbildningen inom häst i Sverige.
Vill du veta mer om vad en hippolog är: www.slu.se/hippolog
 
Våren 2012 avklarades C-tränarprovet (unghästprovet) och året innan B-instruktör. Många år med pedagogik har det blivit, 2016 även färdig yrkeslärare/hästlärare på gymnasienivå. 
 

Visste direkt efter studenten att det var ett arbete med hästar som gällde och sökte till hippologutbildningsom som då krävde 6 månaders arbetslivserfarenhet. Åkte då till Island för att skaffa erfarenhet och jobbade då hos Siggi Sigg och därefter på Bärby (Islandshästkonsult) i Uppsala innan Hippologutbildningen på Wången.

Lever nu min dröm och driver egen ridskola i liten skala med ca 40 elever, tar emot tränings- och försäljningshästar samt kurs- och lägerverksamhet. Just nu Mer om mina tjänster hittar du under rubrikerna. 

                                                                                                                                                   

Meriter och utbildning

Högsta betyg i pedagogik- och didaktikkurserna på Hippologprogrammet

Ridledare 2009

B-Instruktör 2012

C-tränare 2013

 Hippolog inrikting islandshäst 2013

Yrkeslärare (hästlärare) 2016

Lite bilder på träningshästar mm.

 

 

 

 

 

 

    

 

 

Carolinas Islandshästakademi

Åshagsvägen 9
77794 Söderbärke

Swish: 1230224857
Bg: 5051-3274
0768383574 carolinahallberg@hotmail.se