RIDSKOLA

Ingen ridskola tills vidare.
Varmt välkommen att boka privatlektioner för Carolina, där du rider privat eller liten grupp. 
Vi syr ihop upplägg efter önskemål och behov. 

 

Vårterminen 2023

Carolina håller träningar/privatlektioner på onsdag em/kvällar jämna veckor, privat eller i liten grupp. 
Boka din tid på 076-8383574!
 

Höstterminen 2022

Som det ser ut just nu så bir det Ingen ridskola hos oss till hösten då allt fokus kommer ligga på hovslagarutbildning och träningshästar. Bokningsbara privatlekionstider för dig som är ridsugen uppdateras löpande på vår facebooksida Carolinas Islandshästakademi. Rid på egen eller hyrd häst. 
 
Om det skulle bli lite ridskola till hösten kontaktas elever från vt-22 i första hand. 
 

Info om vårterminen 2022!

 
Terminen startar vecka 5!
Vårterminen 2022 är det ridskola Tisdagar med instruktör Linnea Holmlund och Onsdagar med Johanna Åkerberg.
 
 
 
Vårens Informationsblad till alla ridande och medhjälpare:Ridskola infoblad vt-22 1.pdf (312749)
 

 Avgift/ abonnemang vårterminen

Om du säger upp platsen senare eller efter att terminen börjat får du betala halva terminsavgiften eller själv hitta en ersättare till din plats om ingen står på kö på din plats. Vid uppsägning på grund av sjukdom eller skada får du återstående terminsavgift tillgodo mot uppvisande av läkarintyg.

 

Kom ihåg att utnyttja friskvårdsbidraget! Fråga efter kvitto på terminsavgiften

~

Hjälp till målsättning: Målsättning med ridningen.docx (15401)

Till alla er som rider på ridskolan samt målsman, läs igenom detta: 

Att göra i ordning inför lektonen, göra i ordnig häst inför lektionen.docx (67620)

Om ridlektionerna ställs in pga kyla meddelas det på ridskolans FB sida och här på hemsidan senast kl.10 samma dag. Gränsen går vid ca -15.

Nivåer på grupper:

Nivå 1: Nybörjare och knattar, håller på med grunderna, utrustning, hästens beteende, uppsittning och grunderna i ridning. Rider med eller utan ledare. Mycket balansövningar, lek och hästpyssel för de yngre barnen.

Nivå 2: Kan enkla grunder i ridning, utrustning och hästkunskap. Behöver viss hjälp med sadla och tränsa. Rider mestadels utan ledare, kan växkla själv mellan gångarterna skritt, trav eller tölt, har testat galopp och hoppat lite. 

Nivå 3: Kan grunderna i ridning, utrustning och hästkunskap. Rider själv i paddock och ute i terängen, växlar mellan alla 4 gångarter själv, sadlar och tränsar själv. 

Nivå 4: Börjat komma till inverkansridning (påverka och förbättra hästens gångarter, takt, lösgjordhet och bärighet). Säker i hantering, utrustning och grundridning. 

Nivå 5: God sits och inverkan på hästen, säker. Förbättrar hästens ridbarhet i alla 4 gångarter, trygg och säker i hästhantering och rider olika typer av hästar (långsam och "het"). Bra kännsla för gångarterna, god sits och kroppskontroll. Kommer med egna idéer om hur hästen kan förbättras/stärkas. 

 

Typer av grupper:

Knatte/hästis: upp till ca 7 år

Barn och ungdom.

Ungdom/vuxen (från 13 år). 

Blandgrupp: blandat barn/ungdom och vuxna

 

 

Här hos oss på Carolinas Islandshästakademi rider ni i små ridgrupper upp till 4 st/grupp på Islanshästar i olika åldrar och utbildningsnivå för att passa lika ryttare. För dig som vill ha ännu mer tid i stallet och ha ansvar i stallet finns möjlighet att vara fodevärd åt ridskolehästarna. Mer info om foderhäst kan du läsa under fliken Ridskola- foderhäst. Priser för ridskolan hittar du under fliken priser och längre ner på denna sida. Ridning sker på egen risk men hästarna har en personförsäkring via Agria.

Ridskolan

Ridskolan startades hösten 2015 med målet att erbjuda en ridskola med hög kvalitet, hästar för ryttare på olika nivåer och små grupper, som ger chans till individuell utveckling. Terminsavgiften skall vara betald in på Bankgiro första veckan på terminen. Märk betalningen med namn och ridskola. Fokus på ridskolan är att ha kul tillsammans med hästarna och gruppen.  lektionerna läggs upp efter ekipagens nivå, ambitioner och önskemål. För att få en röd tråd genom lektionerna görs varje termin en planering för varje grupp där gruppmedlemmarna har chans att påverka då det görs en utvärdering efter varje termin. 

Ridlärare

Carolina Hallberg, utbildad Hippolog, C-tränare och B- instruktör samt yrkeslärarutbildning i bagaget. Tel. 0768383574

Linnea Holmlund. Tel. 0735291381, upplärd och utbildad på gården. Ett brinnande intresse för hästar och människor. God Erfarenhet av träning av häst och ryttare.

Johanna Åkerberg, Equopat, Tel. 070-7879849

 

 

Ingen igenridning om du är borta från din lektion. 

 

Hästar

 Hästarna lever på lösdrift i flock på ett naturligt sätt och tas in på stall inför lektionerna. Ibland kan du få ta in din häst från hagen inför lektionen och ibland släppa ut den efter. Hästarna på ridskolan är i olika åldrar, storlekar och med olika karaktär. För den mer erfarne ryttaren som vill ha lite mer utmaning, power och kunna rida med fina hjälper finns känsligare hästar och trygga och lugna  för den som vill sitta upp för första gången och få en mysig och trygg upplevelse.  En del hästar är större och mer viktbärande och en del mindre och nättare men en sak har de gemensamt, de är alla islandshästar. Mer om hästarna kan du läsa under fliken hästar. Maxvikt på ridskolan är 90 kg, alla hästar tar inte upp till 90 kg. Ryttarens balans och följsamhet spelar också in i hur tung du kan vara på en mindre häst. En tyngre ryttare får anpassa intensitet och fart i ridpasset. Detta för hästarnas välmående och hållbarhet. 

Kösystem

Vill du ha plats på ridskolan men det är fullt i ridgrupperna på din nivå går det att ställa sig i kö. Du blir då kontaktad när det finns plats i gruppen.

Har man en plats på ridskolan har man garanterad plats till nästa termin. 

Igenridning

Ingen igenridning.

Maxvikt på ridskolan

90 kg ryttare. Alla hästar tar inte denna vikt. 

 

Ridlektionen

Kom en stund innan lektionen, ca 30 min innan lektionen så att du hinner förbereda och göra iordning din häst i lugn och ro. Vi börjar lektionen vid utsatt tid, är du sen får du hoppa in när du är redo och då missa delav lektionen. Det finns alltid hästar att pyssla om, utrustning att putsa och boxar att mocka, golv att sopas mm så ta gärna för dig med någon syssla.

Ridtiden kan variera beroende på om vi har teori innan eller inte, se din terminsplanering vilka lektioner vi har teori innan. Lektionerna utan teori innan samlas vi direkt i paddocken. Den totala lektionstiden är på en timme, då ingår teori på en del lektioner, upp och avsittning, uppvärmning och avslutande feedback.

Vi rider i paddock och ute i naturen. Här erbjuds varierande, inspirerande, roliga och lekfulla lektioner. Terrängbana i skogen är under uppbyggnad och närhet till sjö erbjuder ett dopp varma sommardagar. Under vinterhalvåret kan vi även lägga in tolkning med pulka eller skidor.

Teori

En del lektioner har teori inbakat innan ridningen, se din terminsplanering, den finns här på hemsidan som en underflik till Ridskolan. Se då till att göra iordning din häst innan teorin och fäst bara grimman utanpå tränset och se till att hästen står fastbunden om den har utrustningen på sig. Teorin kan vara mellan 10 till ibland 20 min, beroende på tema.

En teorilektion kan bestå av exempelvis en kort filmsnutt, genomgång på tavlan eller i stallet, clinic eller annan typ av genomgång av för att kunna väva ihop teori och praktik för en bredare kunskap.

Carolinas Islandshästakademi

Åshagsvägen 9
77794 Söderbärke

Swish: 1230224857
Bg: 5051-3274
0768383574 carolinahallberg@hotmail.se