Klädsel vid ridning

Snygga kläder med Carolinas Islandshästakadmi´s logga finns att beställa hos: www.prima4you.se/

Ridhjälm
Hjälm skall alltid bäras vid all ridning och i boxen om du är under 10 år.  men med fördel även vid hantering av hästen i stallet, kvalitetsmärkta hjälmar i de flesta storlekar finns att låna i stallet men vill du inhandla en egen hjälm bör du tänka på att den skall uppfylla säkerhetskraven som EU ställer på tillverkaren, dvs. vara CE-märkt, samt ha en bra passform, rådfråga gärna personalen i butiken vid utprovning av hjälm. Från och med 2017 krävs VG1 närkt hjälm om du skall tävla. Ifall du ramlar av hästen och hjälmen får en kraftig stöt bör du inhandla en ny hjälm eftersom hjälmen kan ha tagit skada även om det inte syns utanpå, och därför inte skydda ditt huvud fullt ut vid nästa avramling. Vi rekommenderar därför inte att ni köper begagnade hjälmar.
 

Skor med klack

Ridstövlar eller skor med klack bör användas vid all ridning för att förhindra att foten eventuellt åker igenom stigbygeln och fastnar.
Även i stallet bör du alltid ha en kraftigare sko, gärna med stålhätta, för att förhindra olyckor.

Skyddsväst
Vi rekommenderar även att du använder skyddsväst, dessa skall vara CE-märkta och bör ej vara för stora. Skyddsvästar finns även i en del storlekar att låna i stallet.

Övrig klädsel
Undvik bylsig klädsel samt jacka med kapuschong, undvik att rida i linne på sommaren för att undvika skador.

Övrigt
Uppsutten ryttaren bör ej tugga tuggummi, äta godis eller annat på hästryggen. Undvik även piercing, ringar och stora smycken då dessa kan utgöra en olycksrisk.

Långt hår bör vara uppsatt vid ridning och hantering av hästar.

 

Carolinas Islandshästakademi

Åshagsvägen 9
77794 Söderbärke

Swish: 1230224857
Bg: 5051-3274
0768383574 carolinahallberg@hotmail.se