Träning av häst

Här bedrivs en seriös och målinriktad träning av islandshästar. Din häst är välkommen hit för utbildning i olika stadier, allt från unghästen, familjeridhästen, tävlingshästen och träning för visning. Här finns lång erfarenhet av den unga hästens inridning till vidareutbildning av den äldre hästen. Hästarna tränas i snitt fem dagar i veckan.
 
tar emot fåtalet träningshästar åt gången för att kunna ge varje träningshäst skötsel och träning av högsta standard. Hästens välmående är otroligt viktigt och kommer i första hand för mig. Jag arbetar uifrån ett djuretiskt arbetssätt i hantering, träning och hästhållning. Är träningsplatserna fulla kan man boka köplats.
 

Priser hittar du på startsidan under fliken Prislista.

Inridning
 
Vill du att din häst ska få den bästa starten som ridhäst och ge hästen goda förutsättningar för framtiden?
 Åtta veckor brukar vara en lagom period för inridning för att få hästen införstådd med grundläggande hjälper. Jag lägger stor vikt på ledarskap, att få hästen positiv till arbetet,hitta de fyra olika gåmgarterna och att få hästen såväl psykiskt som fysiskt lösgjord. Vilket krävs för att hästen villigt ska kunna prestera under ryttare. Har hästen svårt för tölt ska grundläggande töltarbete påbörjats. 
 
Träning av häst
 
Erbjuder vidareutbildning, ridbarhetsträning, igångsättning efter skada med specialprogram eller träning för att utveckla och stärka gångarterna.Erbjuder även lastträning,träning av ledarskapsproblem, konditions- och ridbarhetsträning, igångsättnin/uppbyggnad efter skada. Viktigt för mig är att se hästen i träning som en atlet, och att alla hörnstenar så som skoning, utfodring, tandkontroll, ev massage eller behandling av equiterapeut vid behov samt skötsel är av högsta standard för att få en väl fungerande häst. Bra hovslagare, equiterapeut och veterinär besöker stallet regelbundet. 
 
  Jag strävar efter att få hästen positiv till arbetet, hästen tränas i varierat arbete ca 5 dagar i veckan för att få en hållbar och stark häst. Arbetet kan varieras med longering, tömkörning, arbete från marken, lösgörande arbete, ridning i terrängen, explosivitetsträning för att öka framåtbjudning, klättring, lydighetsträning, markarbete och hoppning mm om så behövs. Allt arbete utgår ifrån hästens förutsättningar och inom vilket plan den behövs stärkas. Träningsplanen läggs alltid upp tillsammans med ägaren.
 
"Otroligt kul att utbilda och se och följa utvecklingen hos den unga hästen likaså att se den redan inridna hästen som vidareutbildas och formas. Tillsammans med ägaren läggs ett träningsprogram upp för hästen. Jag lägger stor vikt vid ledarskap och att få hästarna såväl psykiskt som fysiskt lösgjorda för att villigt kunna prestera och kunna utveckla gångarterna. I träningen ingår naturligtvis utevistelse i flock eller i egen hage. Analyserat grovfoder där jag räknar ut en foderstat för varje häst  som grundas på grovfoder, mineraler och salt samt tillägg av kraftfoder om så behövs."
 
Att tänka på när du lämnar häst på träning/försäljning:
  •  Din häst ska vara frisk och skadefri.
  •  Eventuella vargtänder som kan störa och försämra relationen till bettet ska vara urdragna
  • Hästens pass ska med (hästpasset ska alltid vara där hästen är enligt lag)
  • Eventuella skonings-, veterinär-, visnings och andra övriga behandlingskostnader tillkommer.
  • Hästen skall var försäkrad. 
  • Lämna ingen egen utrustning, skicka endast med utrustning till försäljningshäst där utrustningen skall säljas med hästen. Vid speciella fall om någon speciell utrustning/foder med hästen skall det skrivas upp i kontraktet. 
  • Hästen skall vara avmaskad eller papper på kolla masken eller liknande visas upp hur många EPG hästen har.
  • Hästen skall vara vaccinerad  
  • Lämnar du försäljningshäst skall kopia på tidigare köpekontrakt visas upp. 
 
Här visas bilder på några hästar som Carolina ridit in/tränat/förmedlat. 
 
Kná från Hallbjäns, försäljningshäst
 
 
 
 

 

Carolinas Islandshästakademi

Åshagsvägen 9
77794 Söderbärke

Swish: 1230224857
Bg: 5051-3274
0768383574 carolinahallberg@hotmail.se